הכנת הלחם יכולה להיות מהירה כאשר מתפיחים את השמרים תחילה
ואח"כ מעצבים את הלחם כפי שרוצים ומניחים לו לתפוח כשעה
ואופים בחום גבוה למשך זמן קצר.
החומרים:
2כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
2 ביצים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
עשבי טיבול-אורגנו,בזיליקום 3 כפות
קמח לבן בערך 1 ק"ג +- כמה שנכנס לתוך התערובת.
קורט אבקת שום
כף קמח תירס צהוב מפזרים על תבנית האפייה ביחד עם קמח.
אופן ההכנה:
1.תערובת הראשונה-מים+שמרים+סוכר משאירים כ 15 דקות להתפחת השמרים.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים לתערובת הראשונה.
3. מערבבים תחילה בכף(אפשרי במג'ימקס,אופה לחם, מיקסר) עד שהבצק נהיה סמיך,
מוסיפים קמח בהדרגה עד שהבצק רך ונעים ולא דביק.
4. מפזרים על משטח העבודה קמח, מחלקים את הבצק ל 10 כדורים .
5. מרדדים כל כדור עם הרבה קמח,ומגלגלים לגליל.
6. יש לקמח את תבנית האפייה,יש לפזר קמח תירס וכן יש לקמח את הבצק כאשר הוא כבר מעוצב ללחם.
7. כך ממשיכים לכל הכדורים.
8.כאשר מניחים את הלחמים בתבנית,משטחים אותם בלחיצה בידיים,הם אמורים להיות נמוכים,לפני ההתפחה.
9. לאחר שעה של התפחה, יש לחרוץ פסים עם סכין חדה במרכז הלחם ולא בקצוות, כ 3-4 חריצים מאורכים.
10.אפשרי ומומלץ לא חייב,להניח חתיכות קטנות של חמאה בין הלחמים.
11.יש לחמם תנור לאפיה בטורבו עליון ותחתון 220 מעלות צלזיוס. יש צורך להניח תבנית עם מים רותחים בחלק התחתון של התנור. אדים אלו יעניקו את הטעם והארומה המיוחדים של הלחם.
12. האפייה צריכה להיות כ 10-15 דקות, נקישה על הלחם שהוא חלול וקשה.
13.כאשר מוציאים את הלחם תוך 10 דקות הוא הופך להיות נוקשה בבסיס ורך בחלקו העליון.
14. טיפ: ניתן למרוח לפני האפייה חלק מהלחמים שמן זית בשילוב עזבי תיבול או זעתר או זיתים או עגבניות מיובשות.כיד הדמיון הטובה.
בהצלחה.
ואח"כ מעצבים את הלחם כפי שרוצים ומניחים לו לתפוח כשעה
ואופים בחום גבוה למשך זמן קצר.
החומרים:
2כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
2 ביצים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
עשבי טיבול-אורגנו,בזיליקום 3 כפות
קמח לבן בערך 1 ק"ג +- כמה שנכנס לתוך התערובת.
קורט אבקת שום
כף קמח תירס צהוב מפזרים על תבנית האפייה ביחד עם קמח.
אופן ההכנה:
1.תערובת הראשונה-מים+שמרים+סוכר משאירים כ 15 דקות להתפחת השמרים.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים לתערובת הראשונה.
3. מערבבים תחילה בכף(אפשרי במג'ימקס,אופה לחם, מיקסר) עד שהבצק נהיה סמיך,
מוסיפים קמח בהדרגה עד שהבצק רך ונעים ולא דביק.
4. מפזרים על משטח העבודה קמח, מחלקים את הבצק ל 10 כדורים .
5. מרדדים כל כדור עם הרבה קמח,ומגלגלים לגליל.
6. יש לקמח את תבנית האפייה,יש לפזר קמח תירס וכן יש לקמח את הבצק כאשר הוא כבר מעוצב ללחם.
7. כך ממשיכים לכל הכדורים.
8.כאשר מניחים את הלחמים בתבנית,משטחים אותם בלחיצה בידיים,הם אמורים להיות נמוכים,לפני ההתפחה.
9. לאחר שעה של התפחה, יש לחרוץ פסים עם סכין חדה במרכז הלחם ולא בקצוות, כ 3-4 חריצים מאורכים.
10.אפשרי ומומלץ לא חייב,להניח חתיכות קטנות של חמאה בין הלחמים.
11.יש לחמם תנור לאפיה בטורבו עליון ותחתון 220 מעלות צלזיוס. יש צורך להניח תבנית עם מים רותחים בחלק התחתון של התנור. אדים אלו יעניקו את הטעם והארומה המיוחדים של הלחם.
12. האפייה צריכה להיות כ 10-15 דקות, נקישה על הלחם שהוא חלול וקשה.
13.כאשר מוציאים את הלחם תוך 10 דקות הוא הופך להיות נוקשה בבסיס ורך בחלקו העליון.
14. טיפ: ניתן למרוח לפני האפייה חלק מהלחמים שמן זית בשילוב עזבי תיבול או זעתר או זיתים או עגבניות מיובשות.כיד הדמיון הטובה.
בהצלחה.
נחמן סוזי משתפת אתכם במתכונים פרי המצאתה.
www.orlaor.co.il
www.orlaor.co.il